Sonja Karadžić: RS nije proglašena genocidnom tvorevinom

0
950

Ćerka Radovana Karadića, Sonja Jovićević-Karadžić, izjavila je da presudom njenom ocu Republika Srpska definitivno nije proglašena genocidnom tvorevinom.

“Prvo poluvrijeme je završeno, vidjeli smo kako. RS definitivno nije genocidna tvorevina i to je najveće dostignuće odbrane Radovana Karadžića u ovoj fazi”, rekla je Sonja Jovićević-Karadžić.

Upravo zbog toga, istakla je ona, RS bi trebalo aktivno da učestvuje žalbenom postupku. Ona nije željela da komentariše, kako je kazala, “političko obrazloženje presude, u kojem je nadrobljeno sve i svašta, što je sramota za Sudsko veće”, navodeći da je “jasno da pravdi još nije dozvoljeno da vrati povez na oči nakon dvije godine silovanja, koje se nad njim vrši u Haškom tribunalu”.

Haški tribunal osudio je danas na 40 godina zatvora bivšeg predsjednika Republike Srpske i vrhovnog komandanta njenih oružanih snaga Radovana Karadžića, proglasivši ga krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti nad Muslimanima i Hrvatima tokom rata u BiH, 1992-95, dok je oslobođen za genocid u sedam opština.

kurir

PODIJELI