SPKD “Prosvjeta” iz Prnjavora proslavilo Krsnu slavu

0
387

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ proslavilo je krsnu slavu Svetu Petku uz društvo brojnih zvanice iz Prnjavora i gradova okruženja. Ovo društvo, koje postoji više od jednog vijeka, iz godine u godinu ima sve više članova koji kroz brojne aktivnosti čuvaju srpsku kulturu i tradiciju.

Svečano je bilo u Svetosavskom domu gdje je uz bogat ručak najveće prnajvorsko kulturno društvo proslavilo krsnu slavu. „Prosvjeta“ obilježava sve bitne datume ovog društva. Slavlje je upriličeno za sve članove društva, kao i brojne goste.

„ Već 20 godina, od kada je obnovljen opštinski odbor „Prosvjete“ slavimo Svetu Petku, koja je naša zaštitnica. Na slavlje su nam došle brojne zvanice iz Prnjavora i gradova okruženja, a naravno tu su i svi naši članovi“, rekla je predsjednik SPKD „Prosvjeta“ OO Prnjavor, Borka Pavlović.

Umjetnički rukovodilac u „Prosvjeti“ Branko Milišić kaže da ovo drušvo iz godine u godinu okuplja sve više članova.

„Naše društvo broji oko 450 članova, od kojih je najbrojnija folklorna sekcija, koja ove godine proslavlja 20 godina od osnivanja folklornog ansambla. U sklop tog jubileja, ove godine organizovali smo niz koncerata i manifestacija“, kazao je Milišić.

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ,,Prosvjeta” osnovano je davne 1902. godine, a Opštinski odbor Prnjavor obnovio je svoj rad 1991. godine i od tada u prnjavorskoj opštini razvija plodnu aktivnost kroz okupljanje omladine. U sastavu Prosvjete djelovale su i djeluju različite sekcije – dramska, istorijska, folklorna, likovna, i pjevačka.

TV K3

PODIJELI