Sportski pregled Radio Prnjavora: Loša serija Ljubića

0
426

Fudbaleri Ljubića nastavljaju seriju loših rezultata. Nakon tri aprilske pobjede, naš prvoligaš ponovo je rezultatima podsjetio na slaba ostvarenja, pa je čak stigao u poziciju da strijepi za opstanak u sadašnjem stepenu takmičenja.

Četiri uzastopna poraza stigli su u mečevima protiv dobojske Sloge, Kozare, Rudara iz Prijedora i Slobode iz Novog Grada. Naredno iskušenje biće okršaj na domaćem terenu, u subotu poslije podne, kada će u Prnjavoru nastupati sastav banjalučkog Željezničara.

Ljubić ima tri boda više od Sutjeske iz Foče, pa će njihov međusobni okršaj imati veliki značaj za aktere derbija kola. Ranije su šanse za opstanak izgubili Podrinje iz Janje i Jedinstvo iz Brčkog.

Mnogo toga u donjem dijelu tabele Prve lige zavisiće od opstanka dva srpska kluba, Krupe i Radnika iz Bijeljine u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Još manja neizvjesnost je u vrhu prvoligaškog plasmana, jer Rudar iz Prijedora ima devet bodova više od najbližih pratilaca i već je obezbijedio plasman u Premijer ligu.

Nakon gotovo dvomjesečna pauze nastavlja se sezona u Područnoj, odnosno četvrtoj ligi Područnog fudbalskog saveza Gradiške. Ekipa Borca iz Šibovske nalazi se u ligi za opstanak, a preostalih sedam kola rješavaće plasman klubova u ovoj kao i u ligi za prvaka.

/prnjavorlive.info/BR

Foto: Aleksandar Bato Atić

PODIJELI