SRBAC JE PLAKAO ZA NJOM Sahranjena Ilijana koju je svekar brutalno ubio

0
735

Na Gradskom groblju u Srpcu u prisustvu više stotina građana danas je sahranjena 41-godišnja Ilijana Popadić iz Sitneša, koju je prije tri dana s tri hica iz pištolja u porodičnoj kući ubio svekar Neđeljko Popadić  (66) iz istog sela.

Ovaj zločin izazvao je veliku žalost i osudu u srbačkoj opštini jer se radi o majci dvoje djece, kojoj se muž nalazio na privremenom radu u inostranstvu.

Suze, jecaji i plač. Plakalo je i nebo nad Srpcem za mladom Ilijanom od koje se dirljivim pjesmom oprostilo i Folklorno udruženje građana „Motajički vuk“ iz Sitneša čiji je ona bila dugogodišnji član.

– Kao što si bila brižljiva majka svojoj djeci, tako si i nas u društvu smatrala svojom djecom, ohrabrivala, pomagala i bodrila i jednako se radovala našim uspjesima do posljednjeg dana. Zbog toga ćeš ostati u trajnom sjećanju članova našeg društva – kaže se u oproštajnom pismu.

Pogrebni obred obavilo je više pravoslavnih sveštenika sa proto-namjesnikom Željkom Sarićem.

Neđeljko Popadić je svoju snaju ubio u nedjelju oko 20 časova, a potom se sam prijavio policiji. Povod ovom zločinu još se zvanično ne zna, ali se nezvanično priča da je porodičnoj tragediji predhodila svađa.

Prema izjavama komšija, Ilijana je imala namjeru da sa kćerkom Margaretom, koja je pri kraju studija za fizioterapeuta i radne terapije na univerzitetu Aperion u Banjaluci, i sinom Nedeljkom-Jeftom, učenikom srbačke Gimnazije, nakon škole ode u Njemačku kod supruga Drage.

Javni tužilac je za Nedeljka Popadića zatražio jednomjesečni pritvor.

(BN)

PODIJELI