Prnjavor- Održana Javna rasprava o kapitalnim ulaganjima

0
431

Javna rasprava o Nacrtu plana kapitalnih investicija opštine Prnjavor za period 2019-2021. godine održana je danas u Centru za kulturu.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, istakao je da je opština u UNDP-ovom MEG projektu preko koga se obezbjeđuju sredstva, te da je prošle godine obezbijeđeno preko 200.000 KM za ulicu Vida Nježića.

“Ove godine smo takođe kandidovali projekat izgradnje vodovodne mreže za poslovnu zonu Vijaka i očekujemo da dobijemo sredstva. S druge strane, opština je u procesu dobijanja BFC sertifikata, koji govori o povoljnom poslovnom okruženju i uslovi za oba dokumenta su usvajanje trogodišnjeg plana investicija” kazao je Tomaš.

Današnjoj Javnoj raspravi prethodilo je ispunjavanje određenih uslova UNDP-a, a svi predstavnici mjesnih zajednica su upoznati sa pozivom i trebalo je da dostave svoje prijedloge prioritetnih infrastrukturnih projekata.

Tomaš je rekao da nisu stigli prijedlozi iz svih mjesnih zajednica, a da su pristigli bodovani po utvrđenoj metodologiji i nalazilo se u formi nacrta na samoj skupštini opštine.

“Na sjednici skupštine je odlučeno da ovi prijedlozi idu na javnu raspravu, i to smo danas i uradili. Očekivao sam veći odziv građana, ali svakako da ćemo uvrstiti u razmatranje prijedloge i sugestije koje smo dobili, a mi ćemo se pozabaviti prioritetima projekata u mjesnim zajednicama iz kojih nismo dobili prijedloge, kazao je Tomaš.

Tomaš je istakao da se radi o planu investicija i da će se svake godine razmatrati njegovo izvršenje, te izrazio mišljenje da je na prvom mjestu da taj plan bude objektivan i realan /prnjavorlive.info/.

 

PODIJELI