Srpska gejming kompanija “Nordeus” prodata za 378 miliona dolara

0
490

Kompanija iz Srbije koja se bavi kreiranjem video-igara za mobilne platforme “Nordeus” prodata je američkoj firmi “Tejk tu interaktiv softver” za 378 miliona dolara.

“Nordeus” je osnovan prije 11 godina i dostigao je ovoliku vrijednost jer je jedan od najbrže rastućih evropskih preduzeća.

Američka kompanija “Tejk tu” će platiti 225 miliona dolara unaprijed u kešu i dionicama u vrijednosti od 90 miliona dolara, ali konačna cijena mogla bi da dostigne 378 miliona dolara, prenosi portal “Biznisvajer”.

Osnivački tim “Nordeusa” primiće naknadu za akcije i nastaviće da vodi kompaniju.

Iz “Nordeusa” su na svom “Tviter” nalogu napisali da su ushićeni jer postaju dio “Tejk tu” porodice i nastavljaju s ciljem da Srbiju postave na globalnu mapu gejminga, prenosi RTS.

Osnovana 2010. godine, “Nordeus” je kompanija za video-igre na mobilnim platformama sa sjedištem u Beogradu.

Najpoznatija su po “Top ilevenu”, najuspješnijoj svjetskoj igri u kategoriji fudbalskih menadžera na svijetu sa više od 240 miliona registrovanih korisnika.

“Top ileven” pruža igračima platformu za stvaranje i upravljanje sopstvenim fudbalskim klubovima, istovremeno ih vodeći kroz svakodnevna takmičenja sa globalnom zajednicom.

“Nordeus” vode njegovi suosnivači, koji će i dalje nadgledati približno 180 zaposlenih u studijima nakon što ih je preuzela kompanija “Tejk tu”.

Osnivači su Branko Milutinović (izvršni direktor), Milan Jovović (generalni direktor), Ivan Stojisavljević (tehnički direktor) i Tomislav Mihajlović (generalni direktor).

/SRNA/

PODIJELI