Srpska princeza nestala u Njujorku

0
679

Princeza Jelisaveta Karađorđević (82) i njena ćerka Katarina Oksenberg (56) nalaze se u Njujork gdje pokušavaju da pronađu Katarininu ćerku Indiju (26), nestalu poslije hapšenja vođe zloglasne sekte kojoj je pripadala.

Naime, vođa ove sekte se trenutno nalazi u zatvoru i optužen je za trgovinu ljudima i prisiljavanje djevojaka da budu seksualne robilje u posljednjih 20 godina. Ipak, Indiji prijeti zatvor jer želi da ostane lojalna svom vođi i neće da svjedoči protiv njega.

“I u zatvor bih otišla samo da njega zaštiti”, rekao je novinar Frenk Parlato.

Indija Karađorđević je ranije izjavila za medije da “radi plemenite stvari i da će jednog dana biti poput Nelsona Mandele”.

Indija i dalje odbija da razgovara sa svojom majkom koja je doletjela iz Kalifornije, ali je razgovarala sa svojom bakom Jelisavetom. Ona joj je jedina šansa da ne ode u zatvor.

“Ona me ubeđivala kako to nije ništa opasno i da je ona dobro. Ponavljala je kako su to izmišljene priče, što nije tačno. Indija je anđeo, mnogo je dobra, mi moramo da je izvučemo iz tog zla. Nije lako, učinićemo sve što je u našoj moći. Mnogo je volimo i borićemo se. Trudim se da ne plačem, jako je neprijatno i užasno, potresla sam se, ali moram biti jaka”, poručila je ranije princeza Jelisaveta.

Indijina majka Katarina Oksenberg, koja je ćerka princeze Jelisavete i Hauarda Oksenberga, a unuka princa Pavla Karađorđevića, piše knjigu o ovoj strašnoj grupi i mukama kroz koje prolazi njena porodica, ali i druge članice sekte s kojima je razgovarala. Katarina je uoči hapšenja Ranijera svoja jeziva saznanja o njegovoj organizaciji podijelila i s tužiocima u Njujorku.

“Nadam se da će se Indija uskoro probuditi i da će vidjeti šta joj je vođa sekte učinio”, istakla je Katarina Oksenberg ranije za strane medije.

Katarina je predložila Indiji da se prijavi na časove kulta

U intervjuu američkim medijima Katarina je priznala da je ona 2011. predložila Indiji da se prijavi na časove u grupu NXIVM, koja navodno pomaže ljudima da se osjećaju bolje i radi na samopouzdanju mladih.

Kako je rekla, odmah na početku je primjetila da je grupa čudna i jeziva. Nažalost, nakon nekog vremena Indija se priključila surovoj sekti, a od tada se Oksenbergova bori na sve načine da povrati svoje dijete.

(Nezavisne novine)

PODIJELI