Srpski električni bicikl najljepši na svijetu

0
794

BEOGRAD – Najljepši bicikl na svijetu je srpski električni bicikl beogradske kompanije Ono Bikes, ocenio je BBC, a saopštila danas Prviredna komora Srbije.

Visoko priznaje stiglo je nakon zapaženog nastupa Ono Bikes na Pioneers festivalu u Beču, u maju ove godine, koji je podržala PKS i na kome su beogradski bicikl i vizija srpske kompanije privukli pažnju velikog broja posjetilaca i investitora i lansirali ih u vrh BBC-jeve liste.

Ta svjetska medijska korporacija objavila je listu najljepših bicikala u 2016. godini, na kojoj prvo mjesto zauzima “Arc hont”, prvi model srpskog proizvođača električnih bicikala, ručni rad, jedinstven u svijetu po dizajnu i tehnologiji.

“Ovo je za nas do sada najprijatnije iznenađenje, najznačajnije priznanje i veliki podsticaj za dalji razvoj, a naši novi modeli biće još kvalitetniji, brži, udobniji i atraktivniji. Osim potvrde da naš tim radi odlično, dobili smo i najbolju preporuku potencijalnim investitorima, pre svega iz Amerike i Zapadne Evrope”, izjavio je je jedan od osnivača i direktor kompanije Marko Šćepanović.

Vodeća pozicija na BBC listi, ukazuju u Ono Bike, utoliko je značajnija kada se zna da su razvoj i tražnja elektrobicikala postali trend 21. vijeka i da broj proizvođača i modela u svijetu iz godine u godinu značajno raste.

“Oni su budućnost naše ekonomije: pametni, kreativni mladi ljudi i njihovi tehnološki inovativni i uz to vrhunski dizajnirani proizvodi. Izuzetnost srpskog električnog bicikla prepoznao je i Gardijan i uvrstio ga je među pet najboljih stvari budućnosti, a sada i BBC proglasivši ga najlepšim na svetu. Uveren sam da će njegovu vrednost prepoznati i investitori i kupci, i da će to biti sledeća dobra vest koja će nam stići iz sveta”, kaže predsjednik PKS Marko Čadež.

Inovativne start up kompanije, kao što je Ono Bikes, po riječima Čadeža, uvek će moći da računaju na podršku Privredne komore Srbije, zbog onoga što jesu, ali i zato što su takve uspješne priče najbolji podsticaj i ohrabrenje za nove preduzetničke inicijative.

Ono Bikes je brend beogradske start up kompanije Ono d.o.o, kojoj je cilj da se pozicionira na svjetskom tržištu kao jedan od ključnih brendova u e-bike industriji, da razvija proizvodnju elektromotora koji pokreće bicikle kako bi proizvod sto odsto bio “made in Serbia” i da dugoročno, tehnologiju koju unapređuje implementira i u druga električna vozila.Izvor:(Nezavisne novine)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here