Srpski opanci, modni hit u Japanu !

0
974

Pirotska kompanija “Tigar” AD prešla je put od opančarske radionice Mite Gage, smještene kraj Gradašničke rijeke, koja je hranila oko 20 majstora, do svjetski priznate i poznate firme u oblasti gumarstva.Prepoznatljivi opanci “piroćanci” se naravno i dalje proizvode, ali su oni samo dio programa sa više od 250 artikala, među kojima su čak i rezervoari za borbene avione.

Svoj jubilej u fabrici sa oko 1.500 zaposlenih, rukovodstvo fabrike na čijem je čelu od prije par mjeseci Vladimir Ilić, dočekuje u znaku borbe za strana tržišta, jer je prostor Srbije i Evrope isuviše mali da bi se obezbjedile zarade, sirovine, namirili porezi, servisirali troškovi proizvodnje u najvećoj evropskoj fabrici gumene obuće i tehničke robe, sportskih rekvizita i još mnogo toga.

Za “Tigrove” opanke su zainteresovani i poslovično racionalni Japanci kojima je prodato 10.000 pari ove obuće koja je u Japanu sinonim za nešto prosto. Opanci za Japan kreirani su uz sugestije stručnjaka Zemlje izlazećeg sunca i njima ne djeluju tako “seljački” kao nama.

PODIJELI