Šta je Dodik rekao Izetbegoviću u zgradi Predsjedništva BiH?

0
415

Milorad Dodik, predsjednik RS sastao se danas u zgradi Predsjedništva BiH, sa najvišim zvaničnicima Evropske komisije i predstavnicima BiH.

Šta je bila tema neformalnog razgovora Dodika i Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH za sada ostaje nepoznato.

Osim Izetbegovića susretu su bili prisutni i Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kao i Borjana Krišto, predsjedavajuća Predstavničkog doma BiH i Žan Klod Junker, predsjednik Evropske komisije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdićuručili su danas u zgradi Predsjedništva BiH odgovore na Upitnik predsjedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru.

Ceremoniji uručenja odgovora na Upitnik Evropske komisije prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i bošnjački član Bakir Izetbegović.

Junker i evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han danas borave u službenoj posjeti BiH.

Junker bi danas trebalo da se obrati i poslanicima i delegatima na zajedničkoj sjednici oba doma parlamenta BiH.

Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han je 9. decembra 2016. godine uručio Zvizdiću Upitnik Evropske komisije.

Evropska komisija je tim činom zvanično započela proces pripreme mišljenja o zahtjevu za članstvo BiH u Evropskoj uniji, koji je predat Savjetu Evropske unije u februaru 2016. godine.

nezavisne

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here