Šta omiljena boja govori o vama?

0
965

Poznato je da većina boja ima određenu simboliku, ali vaša omiljena boja otkriva ponešto i o vašem pravom karakteru…

Bela

Bela boja simbolizuje čistotu i nevinost, a osobe koje vole ovu boju teže savršenstvu i jednostavnosti. Međutim, one koje i u zrelim godinama stavljaju belu ispred drugih znači da su mladalačkog duha ili žude za danima kada su to i bile.

Siva

Siva predstavlja zlatnu sredinu, sponu između crne i bele, tako da i osobe kojima je ovo omiljena boja karakteriše pribranost i smirenost. Kroz život obično idu „hladne glave“, uvek spremne na kompromis. Uglavnom su veoma ambiciozne, radoholičari, vrlo oprezni u svemu što rade.

boje 2

Roze

Sama boja je nežna i obično se vezuje sa lepe emocije. Osobe koje uživaju u ovoj boji obično na prvo mesto stavljaju ljubav. Ova ljubav nije nužno prema partneru, već svemu što ih okružuje. Veliki su sanjari koji teže sigurnosti, tako da im je porodica najbitnija i imaju razvijen jak majčinski instikt.

Narandžasta

Narandžasta se vezuje za velike hedoniste. Uživaju u svemu što rade, uvek spremni na zabavu i veoma omiljeni u društvu. Energični su, tako da neretko imaju burnije reakcije. Pored toga mana im je neodlučnost, ali ih krasi životni elan, neustrašivost i znatiželja.

Žuta

Omiljena boja pustolova. Uvek spremni na nove stvari, veseli sa izraženim smislom za humor i osećajem za posao. Kao boja, žuta simboliše mudrost i intelekt, tako da su njeni ljubitelji uglavnom osobe čvrstih stavova, kreativne i pune novih ideja, spremne da ih podele.

Crvena

Prva asocijacija za ovu boju predstavlja strast, međutim ona predstavlja i snagu, zdravlje i vitalnost. Osobe kojima je ovo omiljena boja se veoma ambiciozne, snažnog karaktera i čsto impulsivne. Pronicljivos i optimizam su još neke vrline koje ih krase. Mana im je što teško podnose kritiku i uglavnom su nesvesni svojih nedostataka.

Plava

Osobe koje vole plavu često su odlični prijatelji. Pune su empatije i brige prema ljudima, i drugi im se uglavnom dive zbog njihove odlučnosti i čvrstih stavova. Karakteriše ih konzervativnost, tako da nisu fleksibilne i spremne na kompromis. Odane i verne su svojim prijateljima, isto očekuju i od njih, upravo zbog toga su često sumnjičave i ljubomorne na „treće članove“.

Zelena

Zelena je boja mira i harmonije, što upravo karakteriše i osobe kojima je ovo omiljena boja. One su iskrene i staložene i mir im predstavlja najbitniju stavku na svim životnim aspektima. S obzirom da su veoma fine i skromne, uglavnom su predmet iskorišćavanja loših prijatelja.

Ljubičasta

Ove osobe su veliki individualci, koji se teško uklapaju u kalup. Žele uvek da budu jedinstvene i teško im pada autoritet, tako da u poslu teže visokim položajima. Temperamentne su i uglavno imaju talenat za razne umetnosti. Odbrambeni mehanizam kojim se neretko služe predstavlja sarkazam.

Crna

Crna je boja otmenosti i dostojanstva. Osobe koje je vole su uglavnom diskretne i pomalo tajnovite. Ova boja može da znači i potiskivanje želja i ciljeva, što može da utiče na njihovu emotivnu stranu. Teško se otvaraju, drže sve za sebe, ali su odlični prijatelji uvek spremni da se nađu kada je to potrebno.

PODIJELI