Stanić postavio JASNO PITANJE: Čije pare stoje iza DOBROVOLJNOG PENZIONOG FONDA

0
582

Pošto niko od osoba odgovornih što su Republika Srpska i njeni građani oštećeni za milijardu maraka nije odgovarao Vlada kontinuiteta ne može garantovati da Dobrovoljni penzioni fond nije još jedna u nizu prevara, rekao je danas na sjednici parlamenta srpske šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić.

On je upitao čije pare stoje iza Dobrovoljnog penzionog fonda, te koliko godina Vlada Srpske namjerava da izdvaja devet milona KM za ovaj fond.

– To nije malo para i mora se tačno znati koliko godina će država u ovaj fond uplaćivati 20 KM po zaposlenom radniku u javnom sektoru – istakao je Stanić. On je upozorio da su privatni penzioni fondovi propadali i u mnogo razvijenijim društvima od Republike Srpske, kao što je Austrija.

-Kod nas je u Bobar Banci propalo preko 250 miliona maraka državnog novca, u Banci Srpske 150, u IRB 200 miliona KM, a da niko nije odgovarao. Aktuelnoj vlasti i Vladi se ne može vjerovati ni u buduće, jer oni nisu sankcionisali ljude koji su na razne načine Republiku Srpsku oštetili za milijardu maraka – naglasio je Stanić.

(Srpskainfo)

PODIJELI