Stanje na putevima – AMS savjetuje pojačan oprez u saobraćaju

0
722

Auto-moto savez Republike Srpske savjetuje pojačan oprez u saobraćaju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ zbog nestabilne vremenske situacije i učestalih lokalnih padavina.

Vidljivost je jutros zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, mogući su odroni.

Zbog deminiranja obale rijeke Save u mjestu Prud, FBiH, doći će do povremenih obustava saobraćaja na regionalnom putu Šamac jedan-granica Republike Srpske /Grebnice/, na mostu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, opština Šamac.

Saobraćaj će biti obustavljen svaki dan od 8.00 do 16.00 časova i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog sanacije klizišta biće izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na regionalnim putevima dionica Bratunac-Skelani i dionica Bratunac tri-Drinjača.

Na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, pa se saobraćaj odvija usporeno.

U toku je sanacija klizišta na nekoliko lokaliteta regionalnog puta Karanovac-Mitrovići i regionalnog puta Mitrovići-granica Republike Srpske /Prisika/, zbog čega će na mjestima izvođenja radova biti izmjenjen režim odvijanja saobraćaja.

Radi izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže centralnog dijela opštine Šipovo, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu dionice Jezero-Šipovo i Šipovo-granica Republike Srpske /Novo Selo/ i regionalnom putu dionica Šipovo-Baraći.

Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu dionica Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

Na magistralnom putu, na dionici Klašnice dva-Šargovac u toku su radovi na uklanjanju naplatnh kućica zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-6, dionica granica Republike Srpske /Trnovica dva/-Trebinje, radi izvođenja radova na izgradnji vodovoda za naselje Dražesne Gore. Saobraćaj će se odvijati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

Na dionici magistranog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog izvođenja deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak /deminerska radilišta Klakari Donji devet i 13/ od 8.00 do 18.00 časova radnim danima, kao i na lokalitetu Klakari Gornji od 8.00 do 16.00 časova, saobraćaj se odvija na način 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Zbog izvođenja deminerskih radova, od 8.00 do 16.00 časova dolaziće do privremene obustave saobraćaja svakog radonog dana u mjestu Sjenina Rijeka-Lukavica Rijeka, opština Doboj na lokalnom putu.

Zbog većeg odrona na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se još odvija usporeno.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republike Srpske/FBiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Na magistralnom putu dionica Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, saopšteno je iz AMS Srpske.

Povodom katoličkog vjerskog praznika Velika Gospa, očekuje se pojačana frekvencija vozila, kao i brojni pješaci, hodočasnici, na putevima prema Međugorju.

Zbog radova na mostu kod petlje Visoko na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova /Ban Brdo/, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na graničnim prelazima u BiH povremeno je pojačan intenzitet saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljeg je obustavljen saobraćaj na prelazu Novi Grad-Dvor.

(Srna)

PODIJELI