Stanje na putevima: Bez problema u saobraćaju

0
486
AMSRS

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros odvija nesmetano, a na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta,saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog širenja virusa korona Srbija i Crna Gora su privremeno zatvorile granične prelaze prema BiH.

Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, kao i strancima koji imaju prijavljen boravak.

Granični prelazi prema Hrvatskoj za državljane BiH su u funkciji i na njima se vrši detaljna kontrola putnika i robe.

Izuzetak su putnici koji su u posljednjih 14 dana boravili na teritoriji visokorizičnih zemalja Kina, Iran, Italija, Južna Koreja, kao i zemalja: Japan, Singapur, Malezija, Bahrein, NJemačka, Francuska, Švajcarska, Španija, Austrija, Engleska, Holandija, Švedska i područje Bela Krajina u Sloveniji. Oni će biti zadržani u četrnaestodnevnoj izolaciji.

Iz Auto-moto saveza Srpske apeluju da vozači unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od virusa korona.

Na relaciji Mel Podvrsnik-Trebinje-granični prelaz Klobuk do 23. marta kretaće se vangabaritni teret, pa je neophodna opreznija vožnja i poštovanje lica iz pratnje.

U toku je rekonstrukcija dionice magistralnog puta Čatrnja-Gradiška, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva-Srpske Toplice za vrijeme izgradnje mosta preko rijeke Vrbas, mijenja se režim saobraćaja i reguliše privremenom signalizacijom.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Pelagićevo-Gradačac, u mjestu Turić Prosjek, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog izgradnje mosta na rijeci Savi, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, i radnim danima od 7.00 do 17.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu “MSP Gornji Božinci” od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce, na snazi je obustava saobraćaja, svaki dan, osim nedjelje, od 9.00 do 15.00 časova. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad. Izvan vremena obustave, saobraćaj se odvija jednom trakom uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Na dijelu regionalnog puta R-459 Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom, dok se na regionalnom putu Priboj-Lopare, u naseljenom mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, saobraćaj zbog oštećenja mosta, takođe odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi su od 7.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak. Poslije 16 na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

/Srna/

PODIJELI