Stanje na putevima: Kolovozi mjestimično vlažni

0
355

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se jutros odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Povodom održavanja penjačkog festivala /Drill and Chill Festival/ na lokaciji kanjona Tijesno /u blizini rafting slalom staze/ obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka u vremenu od 11.00 do 11.45 časova.

Za to vrijeme saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu Banjaluka-Prnjavor, na dionici od hotela Ćubić do Klašnica, zbog sanacije kolovoza svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na izgradnji mini hidroelektrane, na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim saobraćaja.

U toku su radovi na rehabilitaciji i rekonstrukciji regionalnog puta Lukavica-Pale, kao i na proširenju mosta, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

U toku su radovi na rekonstrukciji lokalnih puteva u opštini Donji Žabar, zbog čega je izmijenjen saobraćaj na dionici puta Obudovac-Lončari.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad potpuno je obustavljen saobraćaj.

Na putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. Zbog radova na sanaciji klizišta večeras do 18.00 časova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Priboj-Lopare, a saobraćaj se preusmjerava na lokalni put kroz Tobut.

Auto-moto savez Republike Srpske podsjeća sve vozače da je u Republici Srpskoj počela nova školska godina i poziva ih da voze krajnje oprezno u zonama osnovnih i srednjih škola, te da obrate posebnu pažnju na đake koji se kreću duž kolovoza.

U Federaciji BiH zbog radova u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačane frekvencije vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama puteva Konjic-Jablanica, Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Lanište-Ključ i Jajce-Jezero.

Zbog sanacije puta obustavljen je saobraćaj na putu Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(Srna)

PODIJELI