Stanje na putevima: Kolovozi mjestimično vlažni, magla u kotlinama

0
251
AMSRS

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su mjestimično mokri, magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni.

Deminiranje se izvodi na radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, u opštini Brod, zbog čega dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane, na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom uz semafore, na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo, zbog izgradnje mini-hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici.

Režim saobraćaja je izmijenjen i postavljena je privremena signalizacija na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta koja su angažovana na izgradnji auto-puta Koridor “Pet ce” kroz Republiku Srpsku.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine, na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanska petlja, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Iz AMS apeluju na učesnike u saobraćaju da vožnju prilagode uslovima na putu, da poštuju ograničenja brzine i saobraćajne propise, te da čuvaju sebe i druge učesnike u sabraćaju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog sanacije u tunelu “Vranduk dva” u noćnim časovima saobraćaj se obustavlja od trideset minuta nakon ponoći do 4.30 časova.

Zbog radova, sporije se saobraća na dionicama magistralnih puteva Konjic-Jablanica, Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Lanište-Ključ i Jajce-Jezero.

Zbog sanacije, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima u BiH nema zadržavanja.

U saopštenju se podsjeća da je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here