Stanje na putevima: Magla mjestimično smanjuje vidljivost

0
350

U Republici Srpskoj kolovozi su jutros pretežno suvi, ponegdje vlažni i klizavi, a u višim predjelima, u kotlinama i uz rijeke magla mjestimično smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom.

Zbog izgradnje male-hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici jednom trakom naizmjenično saobraća se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo.

U toku je sanacija kolovoza na dionici magistralnog puta od Prijedorske petlje do Klašnica, zbog čega se od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14” u opštini Brod u toku je deminiranje terena zbog čega dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Režim saobraćaja je izmijenjen i postavljena je privremena signalizacija na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta koja su angažovana na izgradnji auto-puta Koridor “Pet ce” kroz Republiku Srpsku.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine, na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanska petlja, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog radova na auto-putu A-1, saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica, na lokalitetima Ban Brdo i Treševine, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraća dvosmjerno u dužini tri kilometra.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk dva u noćnim časovima saobraćaj se obustavlja od 00.30 do 4.30 časova.

Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja saobraćaj je obustavljen za teretna vozila i autobuse.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here