Stanje na putevima: Magla u Doboju, Podrinju i na zapadu Srpske

0
384
AMSRS

Magla jutros smanjuje vidljivost na području Doboja, a mjestimično je ima i u kotlinama i uz riječne tokove u donjem Podrinju i na zapadu Republike Srpske, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog izvođenja bojevog gađanja na Poligonu “Manjača” danas od 8.00 do 18.00 časova biće obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Banjaluka-Čađavica, na dijelu puta od naselja Kola do naselja Stričići.

Preusmjeravanje saobraćaja vršiće pripadnici Policijske uprave Banjaluka.

Zbog sanacije, na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, u mjestu Ada, saobraćaj se odvija usporeno.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac i Kozarska Dubica-Prijedor, sa Ulicom 29. novembra u Prijedoru, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Konjević Polje u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane, na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim saobraćaja.

U toku je izgradnja male hidroelektrane “Krupac” na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog izgradnje auto-puta Koridor “Pet ce”, kroz Republiku Srpsku, od petlje Johovac do petlje Rudanka.

U toku je postavljanje kamera na auto-putu Gradiška-Banjaluka, na lokalitetu Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

U toku je i postavljanje naplatnih stanica “Aleksandrovac” i “Nova Topola”, na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa auto-putem.

Zbog deminiranja terena na radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, u opštini Brod, na snazi su privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog minerskih radova, danas će biti privremeno obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Istočno Sarajevo-Trebević-Pale, dionica Miljevićka krivina-Zlatište opština Istočni Stari Grad od 9.00 do 15.00 časova, u trajanju od maksimalno 10 minuta.

Na dionici regionalnog puta Istočno Sarajevo-Trebević-Pale u toku je rekonstrukcija puta i proširenje mosta, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na toj dionici zabranjen je saobraćaj za teretna vozila nosivosti veće od 3,5 tone, a u Istočnom Novom Sarajevu i na Palama postavljena je saobraćajna signalizacija koja preusmjerava tu kategoriju vozila na alternativne pravce.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, kao i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U toku su i radovi na regionalnom putu Šekovići-Caparde, pa se saobraćaj odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad potpuno je obustavljen saobraćaj.

U Federaciji BiH jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na putevima uz rijeke Savu, Lašvu, Vrbas, Bosnu, Drinu i Spreču.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog sanacije u tunelu “Vranduk dva” tokom dana se saobraća naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila formiraju se duže kolone u oba smjera.

Noću se saobraćaj obustavlja od trideset minuta poslije ponoći do 4.30 časova.

Zbog redovnog servisiranja tunela “Bijela Vlaka”, na auto-putu A-1 Zvirovići-Bijača, večeras od 21.00 čas do sutra u 1.00 čas za saobraćaj će biti zatvoren smjer Zvirovići-Bijača, dok će od 1.00 do 5.00 časova biti zatvoren smjer Bijača-Zvirovići.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog bezbjednosnih razloga i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

(Srna)

PODIJELI