Stanje na putevima: Magla u kotlinama i duž riječnih tokova

0
321
AMSRS

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično smanjena vidljivost zbog magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Zbog izgradnje distributivnih cjevovoda vodovodne mreže izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Polje-Brod, u opštini Brod do 23. avgusta.

Izmjena saobraćaja aktuelna je na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta u Glamočanima, te zbog izgradnje naplatnih stanica “Čatrnja”, “Nova Topola” i “Aleksandrovac”, kao i na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka.

Deminiranje terena u toku je na radilištu “Klakari Donji 8, 13 i 14” u opštini Brod, zbog čega dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izgradnje mini hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik izmijenjen je režim saobraćaja.

Saobraćaj na magistralnom putu M-18, na dionici Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/ na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija se naizmjenično jednom saobraćajnom trakom zbog izgradnje mini hidroelektrane “Krupac” na rijeci Željeznici.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-20, dionica Bileća-Podosoje, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog aktiviranih klizišta.

Zbog pokretanja klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Federaciji BiH je zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta LJubuški-Grude, u mjestu Klobuk. Putnička vozila saobraćaju lokalnom obilaznicom, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog sanacije u tunelu Vranduk dva, saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Tokom dana, zbog povremeno pojačanog saobraćaja, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Naizmjenično jednom trakom, zbog sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje /sanacija tunela Ormanica/, Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina.

Na graničnim prelazima Izačić, Doljani i Hum pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Iz bezbjednosnih razloga zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Zbog visoke dnevne temperature, iz AMS savjetuju vozačima da putovanja planiraju rano ujutro ili kasno poslije podne, da prave što češće pauze tokom vožnje i obezbijede dovoljnu količinu tečnosti.

(Srna)

PODIJELI