Stanje na putevima: Mjestimično vlažni kolovozi

0
389
AMSRS

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a na području Mrkonjić Grada povremeno su jaki udari vjetra, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U kotlinama i duž riječnih tokova ima magle mjestimično, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putevima Lanište-Ključ, Mrkonjić Grad-Jajce i Jajce-Crna Rijeka, kao i na putevima uz Bosnu, Lašvu i Spreču.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva-Srpske Toplice za vrijeme izgradnje mosta preko rijeke Vrbas mijenja se režim saobraćaja i reguliše privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog Johovac-Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce na snazi je obustava saobraćaja svaki dan, osim nedjelje, od 9.00 do 15.00 časova. Saobraćaj je za vrijeme obustave preusmjeren na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad. Izvan vremena obustave, saobraća se jednom trakom uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje radnim danima od 8.15 do 15.05 časova biće povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično, dok se na regionalnom putu Priboj-Lopare, u naseljenom mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, zbog oštećenja mosta, saobraća naizmjenično.

Zbog deminerskih radova od 7.30 do 16.00 časova na dionici Bosanski Petrovac-Ključ /prevoj Lanište/ dolazi do petnaestominutnih obustava saobraćaja uz petnaestominutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak zbog sanacionih radova od 7.00 do 16.00 dolazi do povremenih polučasovnih obustava, uz petnaestominutno propuštanje vozila. Poslije 16.00 časova na ovoj dionici saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići i preusmjeren na druge granične prelaze.

Saobraćaj je za teretna vozila i autobuse obustavljen na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog bezbjednosnih razloga.

/Srna/

PODIJELI