Stanje na putevima: Mjestimično vlažni kolovozi i magla u kotlinama

0
358
AMSRS

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH kolovozi su pretežno suvi i mjestimično vlažni, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je mjestimično smanjena zbog jutarnje magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina neophodan je oprez zbog sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog izgradnje male-hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici jednom trakom naizmjenično saobraća se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo.

Sutra od 10.00 do 16.00 časova zbog minerskih radova biće privremeno obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na lokalitetu mala-hidroelektrana “Krupac” na rijeci Željeznici u Krupcu.

U toku je sanacija kolovoza na dionici magistralnog puta od Prijedorske petlje do Klašnica, zbog čega se od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14” u opštini Brod u toku je deminiranje terena zbog čega dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Režim saobraćaja je izmijenjen i postavljena je privremena signalizacija na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta koja su angažovana na izgradnji auto-puta Koridor “Pet ce” kroz Republiku Srpsku.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine, na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanska petlja, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Banjaluci je zbog izgradnje podzemne infrastrukture obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice rakovačkih rudara prema Motikama, u dužini od 1.255 metara.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk dva u noćnim časovima saobraćaj se obustavlja od 00.30 do 4.30 časova.

Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Saobraćaj je obustavljen za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here