Stanje na putevima: Mjestimično zasniježeni kolovozi, poledica i magla

0
506
AMSRS

U višim planinskim predjelima i preko prevoja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ mjestimično je zasnježen kolovoz i ima poledice, koja je zbog niske temperature moguća i u nižim predjelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju i na djelimično smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

Na svim putnim pravcima vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena uslovima i stanju na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međudržavnog mosta na rijeci Savi, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, zbog radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je agažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Konjević Polje u toku su radovi na rekonstrukciji kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na dijelu regionalnih puteva Lukavica i Šibošnica odvijanje saobraćaja vrši se uz povremene prekide zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić. U toku su i radovi na regionalnom putu Šekovići-Caparde pa se saobraćaj odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično. Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zabranjen je saobraćaj na lokalnom putu Mala Novska Rujiška-Johovica zbog rekonstrukcije dva propusta, dok traje zabrana vozači mogu koristiti alternativne pravce.

Na putevima u FBiH zbog guste magle vidljivost je smanjena na dionicama uz Lašvu i Bosnu, kao i na širem području Rače, Gračanice i Orašja.

Polučasovne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su do 16.00 časova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralni putevima Srebrenik-Orašje, Sarajevo-Trnovo i Lanište-Ključ-Mrkonjić Grad.

Na Graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

(Srna)

PODIJELI