Stanje na putevima: Povoljni uslovi za vožnju

0
300

Uslovi za vožnju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ su povoljni, bez zastoja i posebnih ograničenja, u kotlinama i duž rijeka ima magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni.

Zbog radova na vodovodnoj mreži, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Polje-Brod, u opštini Brod, a na navedenoj dionici saobraćaj će biti regulisan privremeno postavljenom signalizacijom.

Na dijelu autoputu Gradiška-Banjaluka, u mjestu Glamočani, u toku je sanacija klizišta.

Deminiranje terena izvodi se na radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, u opštini Brod, zbog čega dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izgradnje mini hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

U toku je rekonstrukcija lokalnih puteva u opštini Donji Žabar, zbog čega je došlo do izmjene režima saobraćaja na regionalnom putu R-462a, na dionici Obudovac-Lončari.

Na dijelu magistralnog puta Johovac-Rudanka dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka,a saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog izgradnje mini hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, saobraćaj se na magistralnom putu M-18, na dionici Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz semafore.

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na magistralnom putu M-20 dionica 303 Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog aktiviranih klizišta, saobraća se jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U toku su i radovi na regionalnom putu dionica Šekovići-Caparde i saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad, potpuno je obustavljen saobraćaj.

Na magistralnom putu dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk dva saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo na regionalnom putu Nemila-Tetovo-Zenica zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog sanacije, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup /u Rajlovcu/, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz bezbjednosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

(Srna)

PODIJELI