Stanje na putevima: Povoljni uslovi za vožnju

0
370

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ uslovi za vožnju su povoljni, u kotlinama i uz riječne tokove ima magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske apeluju na vozače da voze oprezno na svim putnim pravcima i prilagode vožnju stanju i uslovima na putu.

Počinje sanacija magistralnog puta Banjaluka-Laktaši, u mjestu Glamočani, i saobraćaj će biti regulisan privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje zakonski obavezno.

U toku je sanacija magistralnog puta M-16, od Prijedorske petlje do Klašnica i M-16.1, u mjestu Drugovići, zbog čega se saobraćaj od 7.00 do 18.00 časova odvija usporeno, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta M-19 Drinjača-Milići-Vlasenica u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom.

Deminiranje terena u toku je na radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, u opštini Brod, zbog čega dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je zbog izgradnje mini hidroelektrane i na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik.

U toku je izgradnja male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova, sporije se saobraća i na dionicama magistralnih puteva Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Donji Vakuf-Travnik, Semizovac-Vogošća, Lanište-Ključ i Jezero-Jajce.

Zbog radova na auto-putu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraćaj odvija dvosmjerno u dužini od tri kilometra.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk dva noću je na snazi obustava saobraćaja od 00.30 do 4.30 časova.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja saobraćaj je obustavljen za teretna vozila i autobuse.

(Srna)

PODIJELI