Stanje na putevima – Saobraćaj usporen zbog snijega

0
269

Većina puteva u Republici Srpskoj jutros su prohodni, ali se saobraćaj, zbog snijega, odvija usporeno, posebno u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, gdje na kolovozu ima desetak centimetara snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Iz Auto-moto saveza upozoravaju vozače da budu oprezni pri vožnji, jer na kolovozima ima snijega, pa su mokri i klizavi, posebno u višim predjelima.

Na području Romanije na snazi je zabrana saobraćaja za šlepere.

Na magistralnom putu M-16 dionica Prijedorska petlja-Klašnice saobraćaj se odvija jednom trakom, zbog oštećenja nadvožnjaka kod Roguljice /”NIS petrol” pumpa/, a na snazi je i zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko nadvožnjaka.

Na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, u toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim saobraćaja, pa je potrebna opreznija vožnja, uz poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na snazi je i nova uredba preduzeća “Auto-putevi Republike Srpske” o visini putarine na tom auto-putu, pa cijena putarine na relaciji Banjaluka-Kladari /kod Doboja/ za putnička vozila iznosi sedam KM, a Banjaluka-Prnjavor četiri KM.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”, na auto-putu Gradiška-Banjaluka, do 31. decembra izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova, režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

U toku su radovi na izgradnji trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja i postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se obustavlja na desetak minuta i propušta naizmjenično jednom trakom.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene.

Zbog radova, režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

U toku je sanacija mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije klizišta izmijenjen je režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Mitrovići-granica Republike Srpske /Prisika/.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom naizmjenično se saobraća na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača od ponoći do 7.00 i od 16.00 do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila mase veće od 3,5 tona i autobuse klase “M3”.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republika Srpska/Federacija BiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu Brod na Drini – Šćepan Polje, na granici između BiH i Crne Gore zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH od jutros na kolovozima ima snijega, pa iz Auto-moto saveza savjetuju oprez na putevima na području Unsko-sanskog kantona, kao i na dionice Livno-Grahovo, Kazanci-Drvar /Resanovci/, Glamoč-Livno /Koričina/, Šujica-Livno /Borova Glava/, Bugojno-Kupres /Koprivnica/-Šujica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje /Makljen/, Sarajevo-Konjic /Ivan Sedlo/, Travnik-Donji Vakuf /Komar/, Srednje-Olovo /Nišići/-Kladanj, te na šire područje Ključa.

U tim krajevima na dionicama u višim predjelima neophodno je korištenja lanaca za teretna vozila.

Na graničnim prelazima u BiH jutros zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tona.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here