STANJE NA PUTEVIMA: Una se izlila na magistralni put Kozarska Dubica – Kostajnica

0
1925

Rijeka Una izlila se na magistralni put Kozarska Dubica – Kostajnica, u mjestu Vrioci, zbog čega se saobraća jednom kolovoznom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

poplava-ilustracijaJednom trakom saobraćaj se odvija u dužini od 20 metara.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarska Dubica, na lokalitetu Donji Jelovac, ulegao je kolovoz, pa se i tu saobraća jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

Zbog izlivanja vode na kolovoz za saobraćaj je zatvorena Prištinska ulica u Prijedoru, odnosno dio puta koji vodi prema Bišćanima.

Na regionalnom putu Banjaluka – Bronzani Majdan, u mjestu Saračica, zbog klizišta je zatvorena jedna strana kolovoza iz pravca Banjaluke.

Saobraćaj je obustavljen u mjestu Tavija na regionalnom putu Kostajnica – Karan jer je potkopan most i nije bezbjedan za prelazak. Saobraćaj je preusmjeren na okolne pravce.

Zbog odrona na dionici magistralnog puta Jajce – Crna Rijeka, u mjestu Lučina, saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Iz AMS vozačima savjetuju da i na ostalim putevima kroz Republiku Srpsku i Federaciju BiH voze oprezno zbog vlažnih kolovoza, magle po kotlinama i pored rijeka i povećane opasnosti od odrona i klizišta.

Zbog izvođenja radova u okviru projekta vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, na dionici Karanovac – Crna Rijeka, i na regionalnom putu Karanovac – Mitrovići u terminu od od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Usporeno se saobraća na putnim pravcima Caparde – Karakaj i Bratunac – Sikirići zbog radova na rekonstrukciji.

Na magistralnom putu Brod – Odžak zbog deminiranja terena na lokalitetu Šikare u mjestu Liješće dolazi do povremenih obustava saobraćaja do 7.00 do 15.00 časova.

U mjestu Zapeće u toku su radovi na regionalnom putu Prisika dva – Vitovlje zbog čega se saobraćaj odvija privremeno izgrađenom obilaznicom u dužini od oko 80 metara. Predviđeno je da radovi traju do 26. septembra.

Jednom trakom saobraća se na putnim pravcima Sikirići – Fakovići – Skelani, Tišča – Caparde, LJubovijski most – Drinjača, Bratunac – Fakovići, Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj – Lopare – Mačkovac – Piperi put je prohodan samo za putnička vozila, zbog oštećenja mosta u mjestu Jablanica.

I dalje se zbog odrona ne saobraća na dionici regionalnog puta Podgradci – Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj. Do povremenih obustava saobraćaja dolaziće radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra, dok je na putu Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

U Federaciji BiH je zbog radova obavezno poštivanje saobraćajne signalizacije na putevima Srbljani – Bosanska Krupi, Tuzla – Šićki Brod, Sarajevo – Trnovo, Bosansko Grahovo – Livno i Rostovo – Novi Travnik.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja./srna/

PODIJELI