Stanje na putevima: Vlažni kolovozi i magla

0
174
AMSRS

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po vlažnim i klizavim kolovozima, a vidljivost je zbog magle smanjena posebno u planinskim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Sitniji odroni mogući su na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države.

Ulazak u BiH za državljane zemalja EU i zemalja Šengena omogućen je uz negativan pi-si-ar test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

U BiH bez testa mogu ući stranci koji su u braku sa BiH državljaninom uz prikaz vjenčanog lista. Isto važi i za djecu stranih državljana, čiji je jedan od roditelja državljanin BiH / za maloljetnu djecu uz prikaz rodnog lista/.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni pi-si-ar, ELISA ili ECLIA test star maksimalno 72 časa.

Djeca do pet godina starosti ne moraju imati urađen jedan od ovih testova da bi ušla u Crnu Goru.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja pi-si-ar ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Na graničnom prelazu Metaljka /Čajniče-Pljevlja/ moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Srbija je otvorila granične prelaze sa BiH bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije.

BiH građani mogu ući u Srbiju u tranzitu kroz Hrvatsku ne dužem od 12 časova, bez testa na virus korona.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje, dionica Ljubinje-Trnovica jedan /skretanje za Ravno/, svakim danom, osim nedjelje, saobraćaj se obustavlja od 8.00 do 14.00 časova, a vozila preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Na relacijama puteva MEL Ledenice-Crkvine-granični prelaz Šamac, MEL Karuše-granični prelaz Brod i Kotor Varoš-Banjaluka/carina/granični prelaz Gradiška kretaće se vangabaritni teret u pratnji, pa je neophodna opreznija vožnja i poštovanje uputstva lica iz pratnje.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, u mjestu Turić Prosjek, aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima aktuelne su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu “MSP Gornji Božinci” od 8.15 do 15.05 časova radnim danima bude povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, pa radnim danima u intervalu od 7.00 do 17.00 časova bude povremeno obustavljen saobraćaj maksimalno pet minuta.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Јednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranih klizišta, kao i na dionici regionalnog puta Šekovići-Caparde, zbog radova.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Јasen /Prozor-Јablanica/. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac /Јajce-Donji Vakuf/, a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo /Јošanica-Rajlovac/, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu /R-448/, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here