Stanje na putevima – Vozači, oprez, magla na putevima, mogući odroni

0
251

U Republici Srpskoj vidljivost je, zbog jutarnje magle, mjestimično smanjena na području Prijedora, Doboja, Mrkonjić Grada i regije Birač, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Oprez je neophodan na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina zbog mogućih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog uklanjanja naplatnih kućica na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Banjaluka (Rebrovac) – Čelinac i Čelinac – Kotor Varoš, zbog radova.

Na dionicama magistralnih puteva Karanovac – Crna Rijeka i Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Trnovica dva-Trebinje, zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore, a saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom.

Radnim danima od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, biće polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Foča-Gacko, u mjestu NP Sutjeska – Priboj, opština Foča.

Zbog deminerskih radova na putnom pravcu Brod-Odžak od 8.00 do 18.00 časova radnim danima saobraćaj se odvija na način 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

U toku je sanacija mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je potpuno obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu Teslić dva-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu, dionici Doboj-Manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

I u Federaciji BiH vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Danas od 8.00 do 17.00 časova saobraćaj će se odvijati na dionici magistralnog puta Dolovi-skretanje za Ajdinoviće.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here