Stevandić dobio Mektića na sudu

0
327
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

BANJALUKA – Nenad Stevandić, lider Ujedinjene Srpske, dobio je sudski spor protiv Dragana Mektića, funkcionera SDS-a, a kojeg je tužio za klevetu.

Presudu je donio Osnovni sud u Banjaluci, a prema njoj, Mektić je dužan da Stevandiću, na ime naknade nematerijalne štete radi pretrpljenih duševnih bolova nastalih usljed povrede ugleda i časti koje je pretrpio zbog klevete isplati 2.500 maraka.

Osim toga, Mektić je obavezan da Stevandiću nadoknati troškove parničkog postupka u iznosu od gotovo 2.500 maraka.

Prema presudi, kleveta je iznesena u emisiji “Ukrštenica”, emitovanoj na Radio-televiziji Republike Srpske 29. januara 2018. godine.

Mektić je tada, između ostalog, Stevandića povezivao s ubistvom inspektora Šušnice i dodao da je “Stevandić sa crvenom beretkom i crvenim kombijem maltretirao Srbe po Banjaluci”.

“Ma nisam ga prijavio, evo MUP-a nek istražuje, a on mene ako nije istina nek’ tuži. Ja ću mu dovesti ljude koje je maltretir'o, trp'o u kombije i odvodio u neku baraku, maltretir'o i tuk'o. On je ratovao u Banjaluci, ovdje pred Boskom”, rekao je tada Mektić, navodi se u tužbi koju je Stevandić podnio.

Osnovni sud u Banjaluci je prvi put u oktobru 2019. presudio u korist Stevandića, ali se Mektić žalio Okružnom sudu koji je poništio prvostepenu presudu i vratio postupak Osnovnom sudu na novo odlučivanje.

nezavisne

PODIJELI