Stigao odgovor Federacije na odluku Srpske: Odbacujemo razgraničenje

0
116
Federacija BiH neće učestvovati u razgovorima o razgraničenju sa Republikom Srpskom.

Tako je premijer entiteta Federacija BiH (FBiH) Fadil Novalić prokomentarisao jedan od zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) koji se odnosi na definisanje granične linije između Republike Srpske i Federacije BiH.

NSRS je, prema zaključku, zadužio Vladu Republike Srpske da nastavi ranije započete pregovore s Vladom FBiH sa ciljem definisanja granične linije između Republike Srpske i Federacije BiH, a u skladu s Aneksom 2 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH (Dejtonskog sporazuma).

“Niti je Federacija BiH ikada učestvovala u toj priči, niti će učestvovati“, bio je Novalićev odgovor na novinarsko pitanje o ovoj temi.
Kako se može videti iz zaključka NSRS, definisanje međuentitetske granice obaveza je zaključena u Dejtonu, a Novalićeva izjava krši ovaj sporazum, kojim je zaključen mir u BiH.

Podsećamo da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, zbog mnogo benignijih izjava dospio na crnu listu SAD zbog navodnog antidejtonskog delovanja. Bošnjački političari, izgleda, takvih sankcija ne moraju da se plaše.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here