Vulin: Ako je Komšiću stalo do BiH neka poštuje Dejton

0
74
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da, ako je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću stalo do BiH, neka onda poštuje Dejtonski sporazum.

– Komšić ne kaže šta je problem u savjetu predsjednika Vučića srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku da sve radi legalno. Komšić u pozivu na poštovanje zakona vidi ono što niko drugi ne može da vidi, potkopavanje BiH – rekao je Vulin, reagujući na izjavu Komšića u kojoj je optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da “podriva BiH”.

Vulin u izjavi za javnost ističe da je Vučić jedini lider na Balkanu koji vodi samostalnu politiku i jedini koji vodi politiku čuvanja mira.

– Ako Komšić poštuje ustav BiH onda neka najprije prestane da priča o nezavisnom Kosovu, neka ne daje izjave koje nije usaglasio sa druga dva člana Predsjedništva BiH i neka Republiku Srpsku počne da tretira kao dio Dejtonske BiH, a ne genocidnu tvorevinu. Srbija je čuvar Dejtona i njen predsjednik može uvijek da iznese stav o svemu što krši Dejton ili što destabilizuje BiH, a odluka Ustavnog suda kojom se Republici Srpskoj oduzima zemlja i vlast, baš to čini – naglasio je ministar odbrane.

– Sljedeći put, prije nego što Komšić i pomisli da izgovori Vučićevo ime, neka najprije spremi odgovor u kome se kaže ko je pokušao da ga ubije u Srebrenici, i koja su imena nalogodavca i izvršioca pokušaja ubistva Aleksandra Vučića. Dok to ne izgovori, slobodno može da ućuti – zaključio je ministar Vulin.

tanjug

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here