“Ako ste musliman sa Balkana podržite pravoslavce u borbi protiv iskvarenosti crnogorske vlade”: Poznati islamski propovjednik podržao SPC

0
449
mran Nazar Hosein, svjetski poznat islamski propovjednik, pisac i filozof specijalizovan za islamsku eshatologiju, podržao je borbu vjernika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. On je pozvao muslimane na Balkanu da stanu na stranu pravoslavnih vjernika koji se bore za ljudska prava, koja crnogorski režim pokušava da im uskrati.

– Vaša je dužnost, odgovornost i obaveza u Bosni i Hercegovini, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i svim dijelovima Balkana, ako ste musliman: da stanete rame uz rame sa vašom braćom pravoslavnim hrišćanima podržavajući ih složno i solidarno protiv iskvarenosti crnogorske vlade, koja vodi rat protiv pravoslavne crkve – rekao je šeik Imran.

On je rekao da pravoslavci “nisu arogantni kao oni koji vladaju iz Vašingtona, Londona i Pariza”,ukazujući na skoriji imperijalistički odnos tzv. zapadnog hrišćanstva prema Venecueli i Boliviji, ali i prijetnje koje su se, upravo zbog njihovog djelovanja, nadvile i nad Rusijom, Kinom, Korejom i Iranom.

– Molimo se da ove riječi stignu do vas… da slijedite Božja uputstva iz Kurana i da prihvatite ovu priliku da stanete uz vašu hrišćansku braću, rame uz rame, kako bi se oduprli nečasnom nasilju crnogorske vlade – rekao je Imram.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here