Stižu računi za porez na nepokretnosti

0
1754

Poreska uprava Republike Srpske u narednih nekoliko dana poslaće na prijavljene adrese vlasnika nepokretne imovine u Republici Srpskoj poreske račune za porez na nepokretnosti za 2014. godinu.

Dospijeće plaćanja prve rate ovog opštinskog prihoda, koja ne može biti manja od polovine iznosa sa poreskog računa, je 30. jun ove godine, dok druga rata do kompletnog iznosa, treba da bude uplaćena do 31. decembra, saopšteno je iz Uprave.

Poreska uprava apeluje na obveznike poreza na nepokretnosti koji nisu izmirili obaveze za dvije prethodne godine da to učine što prije, jer kamate na dnevnom nivou itekako uvećavaju iznos sa računa, kao i troškove postupka prinudne naplate.

Svim vlasnicima nepokretnosti u Srpskoj, posebno onima koji borave u inostranstvu, a koji nisu platili porez na nepokretnosti, biće stavljena hipoteka na nepokretnu imovinu.

Poreska uprava Republike Srpske poziva sve one koji još uvijek nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da to učine odmah, jer će za sve neprijavljene nepokretnosti Poreska uprava Republike Srpske podnijeti prijavu po službenoj dužnosti.

Vlasnicima će biti uručeni poreski računi sa kamatama, kao i novčana kazna za neprijavljivanje nepokretnosti u iznosu od 500 KM do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 KM do 3.000 KM za pravna lica po neprijavljenoj nepokretnosti.

Ovim poreskim obveznicima takođe će, ukoliko odmah ne izvrše svoje obaveze po osnovu poreza na nepokretnosti i po kompletnom iznosu, biti upisana hipoteka na imovinu. /SRNA/.

PODIJELI