Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća: Savjet ministara da počne da radi svoj posao

0
486

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić rekao je da je od Savjeta ministara i Ministarstva bezbjednosti BiH očekivao veći angažman, ali i spremnost da se suoče sa migrantskom krizom.

U razgovoru za našu televiziju rekao je da bi bh. institucije konačno trebalo da počnu da rade svoj posao.

– Od prvog dana to očekujem i to je osnovna zamjerka koju im upućujemo. Od januara ovdje dolaze ljudi, prvo nekoliko desetina, pa nekoliko stotina, a sada je to nekoliko hiljada stranih državljana, od kojih je većina u ilegalnom statusu – istakao je Fazlić.

On je rekao da teret migrantske krize ne treba da bude na lokalnoj zajednici i da se od Bihaća i Velike Kladuše čitavo vrijeme traži lokacija za izgradnju centra za migrante.

– Zbog čega mi moramo da predlažemo lokaciju? Zašto to ne rade drugi gradovi? Zbog čega ministar bezbjednosti Dragan Mektić i Savjet ministara ne traže lokaciju u BiH? Zašto se mi nosimo s tim problemom? – pita Fazlić i dodaje da je čitava priča opterećena političkom retorikom u predizborne svrhe.

Fazlić je naglasio da se Bihać suočava sa realnim i velikim problemom.

– Imamo uništeno Partizansko groblje i rekreativnu zonu. Od stadiona je napravljen javni toalet. Građani u selima uz hrvatsku granicu naveče u deset se zatvaraju u kuću – rekao je gradonačelnik Bihaća i zaključio da problem migranata, kao problem EU i regiona, ne treba da rješavaju Bihać i Velika Kladuša.

Fazlić je rekao da su Ministarstvo bezbjednosti i Savjet ministara morali da predvide migrantsku krizu i obezbijede potrebne sabirne kapacitete, a ne da problem prepuste ovoj lokalnoj zajednici.

(RTRS)

PODIJELI