Sutra u Beogradu sastanak zvaničnika Srpske sa Vučićem

0
272

U Beogradu će sutra biti održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa zvaničnicima Srpske, potvrđeno je za RTRS iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Vučić je pozitivno odgovorio na pismo predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i zakazao sastanak sa predstavnicima institucija i parlamentarnih stranaka u Srpskoj u srijedu u Beogradu, u zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu sa početkom u 11.00 časova.

Sastanku će prisustvovati predsjednica Republike Srpske, predsjednik Vlade Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te predstavnici parlamentarnih stranaka u Srpskoj.

Predsjednica Srpske uputila je pismo predsjedniku Srbije u kojem je zatražila da organizuje sastanak na kojem će biti razgovarano o spornom imenovanju novog visokog predstavnika u BiH.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prethodno je za Srnu izjavio, govoreći o ovom sastanku, da zbog elementarnog nepoštovanja vladavine prava u vidu kršenja Aneksa 10, Republika Srpska ne može prihvatiti nametanje bilo koje ličnosti za visokog predstavnika i ponovio da je postavljenje visokog predstavnika uslovljeno saglasnošću strana potpisnica Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma.

/RTRS/

PODIJELI