Vučić: Srbija uvijek uz Republiku Srpsku

0
261

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da Srbija uvijek mora da bude uz Republiku Srpsku, navodeći da će dolazak novog visokog predstavnika u BiH biti mnogo teži za Republiku Srpsku jer će Nijemci nastojati da naprave novu kompletnu organizaciju.

– Srbija mora da bude uvijek uz Republiku Srpsku. Srbija mora da čuva leđa BiH i Republici Srpskoj u okviru BiH i ako to Srbija ne bude činila – neće niko drugi. Nije lako voditi Republiku Srpsku, meni je mnogo lakše, jer vodim suverenu i nezavisnu zemlju – rekao je Vučić za TV Hepi, dodajući da će se sastati sa zvaničnicima Republike Srpske u srijedu.

Vučić je rekao da razumije stavove srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i građana Republike Srpske o spornom imenovanju novog visokog predstavnika u BiH, navodeći da su građani siti upravljanja sa strane Bosnom i Hercegovinom.

– Kristijan Šmit je jedan od najsnažnijih političara Njemačke. Mislim da on nije čovjek koji mrzi Srbiju i srpski narod, ali razumijem strijepnje Milorada Dodika – rekao je on.

Vučić je ponovio da se Srbija zalaže za očuvanje mira i stabilnosti.

/RTRS/

PODIJELI