Svakodnevne autobuske linije ka moru

0
1641

Svakodnevne autobuske linije prema Jadranskom moru krenuće od danas, tako da će svi oni koji žele da godišnji odmor provedu na primorju ili poslovno putuju na Jadran imati na raspolaganju veliki izbor linija i destinacija.

Rukovodilac Autobuske stanice Nataša Laušević ističe da su autobusi za Crnu Goru najčešće maksimalno puni, mada ne manjka ni putnika za Hrvatsku.

” Banjaluka je dobro povezana sa primorjem. Cijena karata za sve destinacije u odnosu na prošlu godinu ostaće ista. Najskuplja karta je za Crnu Goru, u jednom pravcu kreće se oko 50 KM, dok je povratna za 30 maraka više”, rekla je Lauševićeva.

Dodala je da su karte za Hrvatsku nešto jeftinije.

“Recimo, putnici za prevoz do Makarske treba da izdvoje 44 marke, dok je povratna karta oko 70 maraka”, naglasila je Lauševićeva.

Prema njenim riječima, putnici neće imati potrebe za rezervacijom karata do 15. jula.

“Već od polovine jula očekujem velike gužve i dobro bi bilo kada bi putnici bar dan ranije rezervisali svoje karte. Takođe, svi autobusi koji će saobraćati prema Jadranu i nazad su visokog kvaliteta, sa velikim akcentom na bezbjednosti i udobnosti putnika “, naglasila je Lauševićeva.

U agenciji “Bočac-turs” ističu da već godinama u večernjim časovima voze ka hrvatskom i crnogorskom primorju.

“Iz godine u godinu interesovanje putnika za ove destinacije polako opada, jer se mnogi odlučuju za inostranstvo, poput Turske, Egipta, Tunisa, Grčke…”, kazali su u ovoj agenciji.

Banjalučanin Jovica Milojević kaže da godinama sa djevojkom na more ide autobusom.

“Mnogo je jeftinije da idemo autobusom do Splita nego automobilom, jer bi troškove benzina platio mnogo više. Ima tu i drugih prednosti, ne moram da budem koncentrisan na vožnju već mogu da razgledam okolinu i u najboljoj varijanti spavam “, rekao je Milojević.

S druge strane, Uroš Janković ističe da za njegovu četvoročlanu porodicu put do Budvanske rivijere ne bi koštao ni 300 maraka.

” Cijenim udobnost autobusa i prevozničke usluge, ali jeftinije mi je da svojim automobilom idem na more. Toliko novca neću potrošiti za benzin. U svakom slučaju, dobro je da je grad svakodnevno povezan sa morem, pa ko može i želi, ima čime da putuje na Jadran”, rekao je Janković.

Inostranstvo

Iz Banjaluke nema direktnih linija za Grčku, Tursku, Bugarsku i još neke turističke destinacije. Ukoliko se odluče da ljetuju na obalama Sredozemnog, Egejskog ili Crnog mora, stanovnici Banjaluke moraju ići sopstvenim prevozom ili preko turističkih agencija. /glas srpske/

PODIJELI