Svečana sjednica Skupštine opštine Prnjavor

0
1192

U prnjavorskom Domu kulture, večeras će od 18:00 časova biti upriličena Svečana sjednica SO  Prnjavor, povodom Dana opštine, 24.marta.

Svečanosti će prisustvovati gosti iz diplomatskog kora sa nivoa Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, predstavnici susjednih opština i pobratimske Budisave, grada Sežane iz Republike Slovenije, kao i predstavnici privrednog, kulturnog i sportskog života Prnjavora.

Načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić i predsjednik SO, Borko Lukanović, uručiće večeras  14. pohvala povodom Dana opštine, kao i povelje sa zlatnim i srebrenim grbom opštine.

Danas prijepodne održan je parastos i položeni su vijenci u Spomen crkvi Svetog mučenika Cara Lazara na Vučijaku i ispred spomen kompleksa u Šibovskoj. Ovim aktivnostima odata je počast za 623 poginulih boraca sa područja opštine Prnjavor u proteklom ratu.

Ovaj datum Prnjavor obilježava kao znak sjećanja na 24. mart 1992. godine,kada su jedinice opštinskog štaba Teritorijalne odbrane zauzele položaje na planini Motajica, sprečavajući prodor neprijateljskih formacija iz pravca Dervente prema Prnjavoru i banjalučkoj regiji.

U povodu Dana opštine organizovan je niz sportskih i kulturno-zabavnih sadržaja, koji završavaju u nedelju, 30. marta, izlaskom članova boračke organizacije na Motajicu-Lipe./R.P./

PODIJELI