Svečano otvaranje dionice auto-puta Drugovići-Prnjavor

0
2096
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da će sutra biti svečano otvorena dionica auto-puta od mjesta Drugovići do Prnjavora u dužini od 25 kilometara, a time i završena izgradnja auto-puta “9. januar” od Banjaluke do Doboja, za šta su izdvojena 402 miliona evra. On je istakao da je za Republiku Srpsku od izuzetnog značaja što će auto-put “9. januar” od Banjaluke do Doboja od sutra biti kompletiran i podsjetio da je dužina auto-puta 72 kilometra.

“Republika Srpska dobija modernu saobraćajnicu i to je samo dio onoga što planiramo. Izgradnja auto-puta Banjaluka-Doboj je velika radna pobjeda, jer su posao radile domaće kompanije”, rekao je Trninić.

On je izrazio zadovoljvo što je izgradnja auto-puta uspješno završena.

Direktor preduzeća “Auto-putevi Republike Srpske” Dušan Topić rekao je da je 300 radnika svakodnevno bilo angažovano na izgradnji dionice auto-puta od Drugovića do Prnjavora.

“Ovo je ogroman projekat za Republiku Srpsku i naše preduzeće. Veoma smo zadovoljni kvalitetom urađenog posla. Građani i vozači su dobili modernu saobraćajnicu, a protok roba i stanovništva biće brži”, kaže Topić.

On je naveo da su na navedenoj dionici izgrađena 52 zahtjevna objekta, za šta je potrošeno 190.000 metara kubnih betona i 310.000 tona asfalta.

“Kompletna dionica auto-puta `9. januar` od Banjaluke do Doboja koštala je 402 miliona evra. Na izgradnji je angažovana domaća operativa, što predstavlja važan kriterijum za domaća i strana ulaganja”, zaključio je Topić.

Otvaranje dionice auto-puta Drugovići-Prnjavor zakazano je za 11.00 časova. Svečano otvaranje možete da pratite u prenosu uživo na Alternativnoj televiziji i ATV portalu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here