Šverceri narkotika pristali na robiju

0
773

Banjaluka – Milko Šarčević (22) i Nikola Đurić (25) zvani Sola i Solsker, oba iz Doboja, priznali su šverc narkotika i sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom zaključili sporazume o priznanju krivice pristavši tako da budu osuđeni na ukupno šest godina i 11 mjeseci zatvora, saznaje „Glas Srpske“.

Na priznanje su se odlučili nakon potvrđivanja optužnice protiv njih. Đuriću su sporazumom predviđene tri godine i osam mjeseci zatvora, a Šarčeviću tri godine i tri mjeseca zatvora.

Oni su priznali da su iz Doboja u Prnjavor u taksiju prevezli više od 200 grama razne droge koju su planirali da prodaju Borisu R. sa kojim su se sastali u prnjavorskom kafiću „Tango“.

Prema optužnici, Šarčević i Đurić su 30. novembra 2017. godine došli u Prnjavor i Borisu R. ponudili da prodaju marihuanu i spid. Međutim, prije realizacije „posla“ policija ih je uhapsila i tom prilikom su kod Šarčevića pronađena tri pakovanja marihuane od oko 280 grama, dok je Đurić tada bacio četiri paketića marihuane, paketić spida i sedam tableta ekstazija. Na osnovu sudske naredbe pretresene su i prostorije koje koriste i kod Đurića je u stanu u Doboju pronađeno oko 600 grama marihuane, 100 tableta ekstazija, oko 100 grama spida, kao i digitalna vaga. Šarčević i Đurić uhapšeni su početkom decembra prošle godine i određen im je pritvor. Nakon hapšenja svjedok Boris R. policiji je potvrdio da su mu oni na prodaju nudili drogu. Taksista koji ih je dovezao iz Doboja u Prnjavor navodno nije znao šta oni nose. Oba optužena poznati su policiji po činjenju krivičnih djela i više puta su osuđivani.

Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here