“Svi mi imamo jako dobar život” Turković nazvala građane BiH “razmaženim” i ovo poručila

0
381
epa09652411 A handout photo made available by the press service of the Russian Foreign Affairs Ministry shows Minister of Foreign Affairs for Bosnia and Herzegovina Bisera Turkovic during a meeting with Russian Foreign Minister Sergei Lavrov (not pictured) in the Black sea resort of Sochi, Russia, 21 December 2021. Minister of Foreign Affairs for Bosnia and Herzegovina is on a working visit to Russia. EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY / HANDOUT MANDATORY CREDIT / HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković komentarisala je, između ostalog, materijalno stanje građana BiH.

Prema onome što je rekla, dalo bi se zaključiti da je u BiH sve “med i mlijeko”.

Turković je gostovala u programu televizije Hajat gdje je komentirala aktuelnu političku situaciju u BiH, a pred kraj intervjua analizirala je i ekonomsku situaciju u zemlji i njen uticaj na život građana.

– Situacija svakim danom postaje sve bolja, znate. Ništa se ne dobiva bez napora i rada. Postojale su i druge zemlje, znate, evropske zemlje, moćne zemlje koje su prošle kroz to, kroz sukobe i negiranja, kroz puno istorijskih upitnika. Ne znam zašto bismo mi bili pošteđeni i imali nekakav idiličan život. Treba da se dokažemo, da se izborimo – navela je ona.

Na komentar novinarke da su ljudi možda umorni od borbe, Turković odgovara da “niko nema pravo biti umoran, ako ima nešto da pojede”.

– Niko ne treba da bude umoran od toga. Niko. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj koji ima toplinu u domu, svjetlo, koji ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi – istakla je ministarka.

PODIJELI