SVIH SEDAM POBJEDA: Nikola Sibinčić iz Prnjavora maksimalan na najslađem šahovskom turniru

0
207

Nikola Sibinčić, učenik četvrtog razreda OŠ “Sveti Sava” iz Prnjavora, uvjerljivo je trijumfovao na 22. otvorenom šahovskom prvenstvu za djecu “Skakač 2021”, odigranom 9. oktobra u Banjaluci.

On je savladao svih sedam protivnika, ostavivši drugoplasiranog Eldina Babića iz Klokotnice na korak i po iza sebe.

Četiri igrača su dijelila treće mjesto, ali je zahvaljujući boljem dodatnom kriterijumu bronza sasvim zasluženo pripala Luciji Galić iz Širokog Brijega.

Najprijatnije iznenađenje priredio je osvajanjem četvrtog mjesta najmlađi učesnik na turniru, Damjan Jerinić iz Doboja, koji ima tek 5 godina 4 mjeseca i 23 dana!

Odličnim rezultatom može da se pohvali i Merima Konjić iz Brijesnice (Doboj Istok); kao najmlađa šahistkinja (2013. godište) zauzela je visoku 6. poziciju!

S obzirom da prethodne godine, zbog korona krize, nije održan ovaj turnir, pravo učešća su imala djeca rođena 2011. godine i mlađa. U OŠ “Ivo Andrić” pojavilo se 36 takmičara, među kojima je bilo osam djevojčica.

Igrači su na raspolaganju imali po 10 minuta za razmišljanje tokom partije, kao i dodatnih 5 sekundi za svaki povučeni potez.

Tri najuspješnija takmičara nagrađena su peharima i medaljama, pri čemu je pobjedniku takođe uručena statua skakača, specijalni poklon velemajstora Borkija Predojevića.

Petnaest prvoplasiranih dobilo je i knjige, a svim učesnicima su pripale diplome, zahvalnice i po jedna čokolada.

Najmlađi takmičari, Damjan Jerinić i Merima Konjić, ponijeli su svojim kućama specijalan poklon – po kilogram slatkiša.

Takmičenje su organizovali Škola šaha “Skakač” iz Banjaluke i ŠK Mat iz Teslića.

Srpskainfo.com

PODIJELI