Tajne dobrog izgleda Dženifer Lopez koje može da primjeni svaka žena

0
522
Mnogima se čini da Dženifer Lopez ne stari, jer iako je napunila 50 godina, iz dana u dan u sve je boljoj formi.

Sama priznaje da je to rezultat velikog truda i rada. Zdravo se hrani, četiri puta nedjeljno radi intenzivne treninge i disciplinovana je kad god izlazi. Iako mnogi ne mogu da priušte ličnog trenera ili kuvara, postoje neke tajne linije slavne pjevačice koje možete uklopiti u svoj život.

Pametno koristi vrijeme

Dženifer Lopez trenira s Dejvidom Kirsčom, trenerom koji je zaslužan za izgled još nekih slavnih dama, poput Kejt Apton, Hajdi Klum i En Hetavej. Popularni trener za Insajder je otkrio da za dobar izgled nije potrebno svaki slobodan trenutak posvetiti teretani.

“Prošlo je vrijeme kad se treniralo dva do tri sata. Džej Lo je gotova za 30 do 45 minuta”, kaže.

Lopezova maksimalno koristi svaki trenutak koji provodi trenirajući. Radi vježbe koje aktiviraju više mišićnih grupa istovremeno i zato u kraćem periodu odradi trening za cijelo tijelo.

Uživa u takmičenju s vjerenikom

Džej Lo pronašla je srodnu dušu s kojom se slaže u svakom pogledu, pa tako i po pitanju fitnesa. Često ih možemo vidjeti zajedno u teretani, gdje treniraju i takmiče se. Time im trening predstavlja izazov. Čak i najdosadniji treninzi mogu postati zabavni kad imate dobro društvo.

Začinjava rutinu

Da joj ne bi postalo dosadno, Dženifer voli da začini rutinu. Neprestano uči nešto novo. Pripremajući se za ulogu u filmu “Hustlers”, učila je ples oko šipke.

Slavna instruktorka Džilijan Mičels smatra da je to krucijalno i savetuje da menjate rutinu barem svake dvije nedjelje i tako maksimizirate sagorevanje kalorija i vježbanje učinite zabavnim dijelom svoje svakodnevne rutine.

Hidratacija joj je prioritet

Džej Lo pazi šta jede, ali i šta pije. Ne pije alkohol, kofein i napitke sa šećerom, piše index.hr. Svakog dana popije nekoliko litara vode jer dobro zna da to pomaže oporavku mišića koji je važan za njihov rast i snagu.

Daje sebi zdrave nagrade

Pjevačica voli da nagradi sebe na kraju treninga nečim zabavnim i opuštajućim. Voli da pojede nešto zdravo i provodi vrijeme sa djecom, otkrila je za časopis “Hello!”. Zdrave nagrade nakon treninga su odličan način da treninge počete da povezujete s nečim pozitivnim u čemu možete uživati.

Vježba ujutru

Svi imaju omiljeno vrijeme u danu za treniranje, a za Džej Lo su to jutarnji sati.

Zdravo se hrani

Tanjir Dženifer Lopez sastoji se od mnogo proteina, svježeg povrća, cijelih žitarica i šake orašastih plodova. Iako se podvrgnula desetodnevnom izazovu bez šećera i ugljenih hidrata, obično nije pobornik restriktivnih dijeta pa jede i slatki krompir, kinou, integralni pirinač, ovsenu kašu i tako tijelu osigurava energiju za dan. Kad izađe na večeru, poješće salatu i ribu i, naravno, popiti mnogo vode.

Sluša svoje tijelo

Iako se ne boji da testira tijelo, zna koje su njene granice. Uvijek osigura sebi dovoljno sna (osam sati) jer zna koliko je oporavak važan za formu tijela.

(Agencije)

PODIJELI