Tekvondo “Prnjavor” uspjeno predstavljanje na Prvenstvu BiH

0
1239

U tekvondo klubu “Prnjavor” zadovoljni su ostvarenim rezultatima na Prvenstvu Bosne i Hercegovine koje je održano u Sarajevu, sa 27 takmičara u sve tri starosne kategorije uspjeli su da dođu do dvadeset i jednog finala, gdje su se izborili za 13 prvaka Bosne i Hercegovine.

Osvojeno je još 8 drugih i 14 trećih mjesta što je Prnjavor dovelo do trećeg mjesta u ukupnom plasmanu na Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

U pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji imamo tri prvaka Bosne i Hercegovine.

U muškoj konkurenciji prvaci su Bojan Malešević u borbama kategorija +85 kg, koji je pored zlata osvojio i bronzanu medalju u formama i Aleksandar Fešiš sa osvojenim zlatom u borbama kategorija -63kg.
U ženskoj seniorskoj konkurenciji Jovana Njegovan prvakinja je Bosne i Hercegovine u dvije discipline, u borbama kategorija -62kg i formama.

U juniorskoj konkurenciji za najuspješnijeg takmičara Prvenstva proglašen je Sava Njegovan koji je osvojio zlatnu medalju u borbama kategorija -62kg i zlatnu medalju u formama. Milan Stojanović je prvak Bosne i Hercegovine u borbama +75 kg i trećeplasirani u formama.

U ženskoj juniorskoj konkurenciji za najuspješniju takmičarku proglašena je Elda Mešić sa osvojene dvije zlatne medalje u borbama, kategorija +65kg i u disciplini forme. Njena klupska drugarica Marina Popović je prvakinja u kategoriji -55kg i bronzana u formama.

Dimitrije Vuković je proglašen za najuspješnijeg mlađeg kadeta Prvenstva sa osvojena dva zlata u borbama i formama.

U konkurenciji mlađih kadetkinja Maja Petrović je osvojila zlatnu medalju u borbama i bronzanu u formama.

Naš najmlađi takmičar Andrej Đukić osvojio je srebrnu medalju u formama ostvarivši tri pobjede.

Srebrnu madalju seniorskoj konkurenciji osvojio je Stefan Fešiš u borbama. Po dvije medalje srebrnu i bronzanu medalju osvojili su: Dušan Domuz, Tijana Smiljić, Dejan Modić, Nikola Kojić, Pavle Mitrić, i Dragan Kalaba.
Bronzane madalje u svojim težinskim kategorijama u borbama osvojili su: Lana Đukić, Emiljija Grumić, David Malešević i Srđan Gunjević.

U ekipnom dijelu takmičenja u borbama, seniorska ekipa je zauzela treće mjesto, juniorska ekipa drugo mjesto, kadetkinje drugo mjesto i kadeti treće mjesto.

PODIJELI