Teme o kojima bi svaki par trebao da razgovara svakodnevno

0
454

Većini žena, omiljeni dio dana je ručak sa voljenom osobom, popraćen razgovorom o tome kako vam je protekao dan, koji su vas utisci okupirali, o čemu ste razmišljali, ali da li sa partnerom razgovarate i o dubljim temama, koje imaju opšti sociološki ili kulturološki značaj?

Mnogi psiholozi smatraju, da je ovakav razgovor podsticajan, da širi vidike i da je jasan pokazatelj inteligencije koju posjeduje jedan emotivni par.

Psiholozi tvrde da oni parovi, kojima je intelekt važan faktor, razmišljaju i razgovaraju upravo o sljedećim temama, tokom zajedničkog obroka:

1. Problemi na poslu

Iako biste oboje željeli da po dolasku kući zatvorite vrata svoje kancelarije, na poslu se ponekad pojave problemi, koji se čine bezizlaznim. U takvim situacijama, vaš partner je osoba koja vam može pomoći, saslušati vas i svojim idejama i percepcijom vas motivisati da problemu priđete iz drugog ugla i pronađete najbolje rješenje.

2. Politički i društveni problemi

Razgovor o društvenim problemima pokazaće vam kako vaš partner gleda na svijet i koji su njegovi vodeći stavovi po pitanju mnogih kulturnih i moralnih pitanja. Ponekad zaista podsticajno djeluje ako porazgovarate o tome šta su aktuelne teme u svijetu, ali i u vašem okruženju.

3. Umjetnost

Veoma je bitno da u vašem domu razvijete ljubav prema umjetnosti i zato je dobro da s vremena na vrijeme razmijenite utiske o pogledanom filmu ili pozorišnoj predstavi, kao i da jedno drugome preporučite omiljeni roman. Ova vrsta razgovora oplemenjuje i širi vidike, pa je veoma poželjna.

4. Finansije

Ako živite zajedno ili planirate zajedničku budućnost, finansije bi trebalo da budu redovan predmet vašeg razgovora. Potrebno je da pričate sa koliko novca raspolažete, koji su vam veći izdaci tokom mjeseca, planirate li da uložite novac u nekretnine i slično. Ovakvi razgovori vas zbližavaju i prave čvrste temelje za zajedničku budućnost.

Zdrava veza podrazumijeva otvorenu komunikaciju i razgovor koji pokriva sve teme, važne za vaš zajednički život. Bitno je da tokom razgovora pružite podršku i razumijevanje, te pronađete način da nasmijete svog partnera, sve ostalo će doći postepeno.

(Ljepota&Zdravlje)

PODIJELI