Testirana 52 zdravstvena radnika, pozitivan medicinski tehničar iz Prijedora

0
384
Ministar zdravlja i socijalne zapštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je jutros da je virus korona potvrđen kod još 16 lica u Srpskoj, a da su se od bolesti koju izaziva ovaj virus oporavile 543 osobe.

“Devet osoba je iz Banjaluke, po dvije su iz Gradiške i Gacka, a po jedna iz Dervente, Kotor Varoša i Prijedora”, rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da je pozitivna vijest da raste broj oporavljenih u odnosu na broj novozaraženih.

Šeranić je naglasio da su u posljednja 24 časa testirana 52 zdravstvena radnika, te utvrđeno da je jedan medicinski tehničar iz Prijedora pozitivan, dok su svi ostali nalazi negativni.

Prema njegovim riječima, pozitivan nalaz je bio i kod jedne vaspitačica iz privatnog vrtića u Derventi u kojem se nalazi mali broj djece.

“Od 10. aprila izvršeno je 1.500 testiranja zdravstvenih radnika iz cijele Srpske, od kojih 1.070 iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, a 28 doktora i 61 medicinska sestra su bili pozitivni. U domovima za stara lica testirano je više od 700 korisnika i radnika, a 40 korisnika i 13 radnika su bili pozitivni”, naveo je Šeranić.

On je dodao da su u posljednja 24 časa testirana 333 uzorka, a da je ukupan broj pozitivnih porastao na 1.217, dok je od posljedica virusa korona preminulo 86 osoba.

PODIJELI