TJEŠNJA SARADNJA PRNJAVORA I OPŠTNE SARAJEVO CENTAR

0
734

Današnji susret načelnika opštine Darka Tomaša i predsjednika Skupštine opštine Željka Simića sa saradnicima i delegacije opštine Sarajevo Centar protekao je u plodnoj raspravi o budućim zajedničkim projekatima.

U dvočasovnom razgovoru utvrđeni su pravci buduće saradnja dvije opštine, koja se u praktičnom smislu odvija od prije nešto više od godinu dana.

Delegaciju iz Sarajeva predvodila je predsjedavajuća opštinskog Vijeća ,Karoline Karačić,koja je naglasila da su konretni oblici saradnje zaživjeli ranije,a opština Centar je ulagala u nekoliko infrastrukturnih objekata na seoskom području prnjavorske opštine.

Profesor Velija Katica,član sarajevske delegacije izdvojio je zainteresovanost za kapacitete grla prnjavor ergele,kao bogatstva kakvih je malo u regionu.

Munib Milišić takođe je podržao današnje inicijative na planu saradnje dvije opštine,a vrijedno je pomenuti i ugovore o budućoj saradnji dva grada na polju kulture.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zahvalio se na dosadašnjoj podršci koju je naša lokalna zajednica imala iz Sarajeva.

Efektima današnjeg susreta zadovoljan je bio i načelnik Sarajeva ,Nedžad Ajnadžić.

Dogovoreni su i novi slični susreti predstavnika dva grada,čime će saradnja dobiti još tjeršnja obilježja,istakli su učesnici današnjih razgovora.

(B.R./ prnjavorlive.info)

Foto: A.Atić

PODIJELI