Tokom vikenda na području Banjaluke dogodile se 44 saobraćajne nesreće

0
377
Tokom proteklog vikenda na području Policijske uprave Banjaluka dogodile su se 44 saobraćajne nesreće u kojima je povrijeđeno trinaest osoba, potvrdila je portparol ove Uprave Marija Markanović.

Jedna od nesreća se dogodila u subotu oko 20.30 čaosva u Ulici Sime i Ilije Partala u Banjaluci kada je D. V. iz Banjaluke automobilom “pasat” udario pješaka (75) koji je zadobio povrede.

– Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka, a obavješten je dežurni tužilac – rekla je Markanovićeva.
Ona je dodala da je na regionalnom putu Prnjavor-Čelinac, u mjestu Drenova, dogodila još jedna saobraćajna nesreća, kada je D. S. upravljajući automobilom “golf” sletio sa puta.

– Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da ne započinju i ne upravljaju u saobraćaju pod dejstvom alkohola i opijata, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju – poručila je Markanovićeva.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

PODIJELI