Učili ukrajinski jezik tokom raspusta

0
521

Prnjavor – “Ljetna škola maternjeg jezika” okupila je u ukrajinskom duhovnom centru u Prnjavoru tridesetak učenika iz banjalučke regije koji su dvadesetak dana vrijedno učili ukrajinski jezik, ali i istoriju, geografiju, kulturu i vjeru nacionalne zajednice kojoj pripadaju.

“Ovdje dolazim već nekoliko godina i zadovoljan sam. Učimo, ali imamo vremena i za slobodne aktivnosti. Smještaj i hrana su veoma dobri, pa će većina mladih dolaziti i ubuduće” rekao je učenik Aleksandar Krnješina iz Banjaluke. Lijepo iskustvo imala je njegova sugrađanka, Kristina Luč.

“Stekla sam nove poznanike, ali i zapamtila mnogo toga što je vezano za Ukrajinu kao našu matičnu zemlju. Vraćam se kući bogatija za drugovanja koja su se odvijala tokom ovih petnaestak dana” ispričala je Kristina. Nastava je organizovana zahvaljujući podršci koju su mladi polaznici imali i ove godine. U prvom redu, uz njih su bili vikar banjalučki Miroslav Krnješin, instruktor nastave Emanuela Viška iz Ukrajine, ako i Sekretarijat za vjere Vlade Republike Srpske.

PODIJELI