TOMAŠ: BUDŽETSKI PRIHOD ZA APRIL MANJI ZA 350.000 KM

0
497

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je zbog problema koje je izazvala pojava virusa korona prihod u lokalnom budžetu u aprilu manji za 350.000 KM u odnosu na isti period prošle godine.

Tomaš je ukazao i na podatak da troškovi lokalne zajednice na sprovođenju propisanih mjera na suzbijanju bolesti trenutno iznose oko 50.000 KM i da u ovaj iznos nisu uračunati troškovi karantina.

“Sve informacije o troškovima, kao i sve donacije koje su dobili opština, Dom zdravlja i Crveni krst biće javno objavljene nakon smirivanja epidemiološke situacije” , rekao je Tomaš na današnjoj konferenciji za novinare .

On je istakao da će privredni subjekti kojima je rad potpuno obustavljen za vrijeme borbe protiv virusa korona biti oslobođeni obaveza koje imaju prema opštini i to za period obustave rada, dok će privrednicima koji su poslovali sa smanjenim obimom rada obaveze biti umanjene.

On je naveo i da će biti raspisan javni poziv za subvencionisanje dijela obaveza po osnovu komunalne takse za firme i zakupa javnih površina, dok će komunalna naknada biti umanjena za period u kome je rad bio obustavljen.

Privrednim subjektima upućen je poziv da u narednih sedam dana putem aplikacije koja se nalazi na zvaničnoj internet stranici Opštinske uprave dostave podatke o uticaju virusa korona na njihovo poslovanje kako bi se procijenilo trenutno stanje i definisali prijedlozi mjera podrške privredi.

Upitnik je moguće popuniti i fizički, a obrazac upitnika se može dobiti u šalter-sali Opštinske uprave opštine Prnjavor.

/Srna/

PODIJELI